22. apr 2012.

U prisustvu velikog broja zvanica, javnih ličnosti i predstavnika medija 21.02.2013g. je u poznatom beogradskom restoranu Dijagonala, promovisano ” Udruženje Drvo života ” koje je osnovala Elena Karaman Karić i predstavljena prva javna kampanja ovog Udruženja pod nazivom “Za Organsku Srbiju”.

Udruženje Drvo života osnovano je u cilju širenja pozitivnih informacija, vrednosti i iskustva iz oblasti zdrave ishrane, ličnog razvoja i prirodnih metoda isceljenja i već je okupilo veliki broj stručnjaka iz oblasti medicine ali i prirodne medicine, homeopatije,proizvođjača organske hrane i organskih proizvoda, učitelja ličnog razvoja…

U okviru programa najpre se prisutnima obratila Elena Karaman Karić, osnivač Udruženja,koja je pozdravila sve prisutne rekavši: “kako je radeći na određenju misije Udruženja koja glasi Ceo svet je budan, imala na umu jednu misao: da ceo svet bude kao Butan. To je zemlja veoma duhovnih i dobrih ljudi, čiji je zvanični slogan porast nacionalne sreće. U današnje vreme, kada se suština svih delatnosti razvijenihzemalja meri porastom nacionalnog dohotka. Zemlja u kojoj se uvažava priroda do te mere da su planine sveta bića i gde ljudska noga ne sme da kroči na visinu preko 3000m. Dakle, priroda je ostavljena uz poštovanje sama sa sobom da bivstvuje netaknuta. Svi ljudi bez obzira na spoljašnje okolnosti, su puni ljubavi i zahvalnosti. Voleli bismo da svet interesa bude zamenjen svetom smisla. Tako je nastao slogan CEO SVET JE BUDAN a jedna od osnovnih odrednica Udruženja je da se najbolje vidi srcem!”

U okviru zvaničnog programa kraće predavanje o značaju ponovne rekonekcije sa prirodom koja jedina “zna sve odgovore” održala je Nina Martinović, autorka kultne emisije Kosmos.
Prijatelji i saradnik Udruženja prof. dr Nikola Čanak lekar, motivator, pisac i predavač međuna-rodnog renomea govorio je značaju harmonizacije i ljubavi prema najvažnijoj osobi u našim životima - nama samima i mentalnom magnetizmu.

Dr Ranko Rajović jedan od osnivača Mense i član međunarodnog komiteta Mense za darovitu decu izneo je zapanjujuće podatke kako inteligencija naše dece nazaduje u odnosu na decu iz drugih zemalja i kako smo u pogledu funkcionalnog znanja među poslednjima u odnosu na decu iz Evrope. Dr Rajovic je ukazao na greške koje kao roditelji pravimo time što smo udaljili decu od prirode, što smo ih udaljili od igre i fizičke aktivnosti jer za samo 4 sata dnevno koje dete provede sedeći ispred računara napravi 40 000 manje motoričkih pokreta koji su ključni za razvoj sinapsi u mozgu to jest razvoj funkcionalne inteligencije.

Dr Tatjana Karajanov, homeopata i autor projekta muzikoterapije naglasila je kako “postoji jedan savršeni grad u kome svi stanovnici znaju sve jedan od drugom i funkcionišu savršeno uskladjeno a to je naš organizam i kako bismo morali mnogo više da slušamo naše telo jer je ono hram duše”.

Nakon prezentacija predstavljena je prva javna edukativna kampanja “Za organsku Srbiju” u kojoj je učestvovalo 13 javnih ličnosti iz različitih sfera delatnosti: Branislav Lečić, Maja Volk,Nina Radulović Lečić, Dača Ikodinović, Danijela Karić, Filip Filipović, Jelena Tomašević, Anita Lazić Todorović, Ilda Šaulić, Biljana Cincarević i Siniša Ubović.
Kampanja „Za Organsku Srbiju” nastala je u cilju promovisanja organske hrane i unapređenja organske proizvodnje u Srbiji koja nije samo od izuzetnog značaja za individualno blagostanje svakog čoveka veći za ekonomski razvoj naše zemlje.

“Srbija ima njiva veličine jedne Švajcarske ili jedne i po Belgije! Tu leži fantastičan potencijal, posebno danas kada se ceo svet sve više osvešćuje i kada je sve veća potreba za organskom hranom! I trenutna afera sa mlekom govori u prilog tome da mi zapravo ne znamo šta unosimo u svoj organizam, šta kupujemo u hipermarketima ali i na pijacama. A ko kontroliše hranu, kontroliše i svet “- poučila je Elena Karaman Karić ukazujući na značaj ove kampanje koja treba da motiviše najširu javnost da nam se pridruži u borbi za zdraviju hranu i zdravije okruženje za nas i sve buduće generacije.